Politika privatnosti

Tko smo mi

Adresa naše web stranice je: https://foodandmood.blog/.

Komentari

Kada posjetitelji ostavljaju komentare na web mjestu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i znakovni niz korisničkog agenta preglednika kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizirani znakovni niz kreiran iz vaše adrese e-pošte (također nazvan hash) može se dostaviti usluzi Gravatar da vidi koristite li je. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Kada su ocjene komentara omogućene, pohranjujemo ocjenu koju je korisnik dao receptu zajedno s osobnim podacima koje pohranjuje jezgra WordPressa te IP adresom posjetitelja. Ovo se koristi kao (jedna od) mjera za sprječavanje neželjene pošte s ocjenama.

Mediji

Ako učitavate slike na web mjesto, trebali biste izbjegavati učitavanje slika s ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izdvojiti podatke o lokaciji sa slika na web stranici.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našoj stranici, možete odabrati spremanje svog imena, adrese e-pošte i web stranice u kolačiće. To služi za lakše korištenje web stranice kako ne biste morali ponovno ispunjavati svoje podatke kada ostavljate novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i vaših izbora prikaza na zaslonu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići s opcijama zaslona godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša će prijava trajati dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će se spremiti u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne uključuje osobne podatke i samo označava ID objave članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon jednog dana.

Kada su korisničke ocjene omogućene, spremamo WPRM_User_Voted_%recipe% kolačić (s %recipe% ID recepta) koji sadrži ocjenu koju je ovaj korisnik dao određenom receptu. Ovaj kolačić se koristi kao (jedna od) mjera za sprječavanje neželjenih ocjena.

Vlastoručni unos podataka

Pomoću značajke Slanje recepata mogu se prikupljati osobni podaci, ovisno o poljima koja su dodana obrascu. To može uključivati ​​korisničku e-poštu i ime. Kada koristite značajku reCAPTCHA, pristajete na njihove uvjete korištenja i politiku privatnosti.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na to web mjesto.

S kim dijelimo vaše podatke

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u e-poruku za ponovno postavljanje.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se na neodređeno vrijeme. To je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti sve naknadne komentare umjesto da ih odobravamo pojedinačno.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako postoji registracija), također pohranjujemo osobne podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web mjesta također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Kolačić WPRM_User_Voted_%recipe% kreiran prilikom ocjenjivanja recepta se čuva 30 dana. Podaci koje podnese korisnik pohranjuju se na neodređeno vrijeme u lokalnoj bazi podataka.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti izvezenu datoteku osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti da izbrišemo sve osobne podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Kamo se šalju vaši podaci

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatizirane usluge otkrivanja neželjene pošte.