Gingerbread cheesecake
Gingerbread cheesecake je kolač koji se sastoji od aromatičnih medenjaka, bogate kreme od sira sa zimskim začinima i osvježavajuće krema od milerama. Prava zimska poslastica!
  Servings
  8ljudi
  Servings
  8ljudi
  Ingredients
  Podloga od keksa
  Krema od sira
  Krema od milerama
  Instructions
  1. Sve sastojke za kreme izvadite iz hladnjaka nekoliko sati prije početka pripreme.
  Priprema podloge od keksa
  1. Upalite pećnicu na 180 °C. Kalup s odvojivim dnom obložite papirom za pečenje. Gingerbread kekse sameljite u multipraktiku ili ih stavite u plastičnu zip vrećicu, zatvorite i usitnite valjkom za tijesto.
  2. Maslac otopite i dobro izmiješajte sa smrvljenim keksima. Podlogu od keksa dobro utisnite u kalup i stavite da se peče 8-10 min. U međuvremenu pripremite kremu od sira.
  3. Izmiksajte krem sir sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim začine, narančinu koricu i ekstrakt vanilije. Kremu prelijte preko keksa i stavite da se peče oko 30 min, odnosno do trenutka kada vidite da je sredina kolača još malo “drhtava”. Tada je ta krema gotova.
  4. Mileram izmiksajte s vanilijinim šećerom i prosijanim šećerom u prahu i prelijte preko cheesecakea. Vratite ga u pećnicu, ugasite ju i ostavite nekoliko minuta.
  5. Kada je cheesecake gotov, ostavite ga da se prohladi na sobnoj temperaturi, a potom ga stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se ohladi do kraja. Po želji cheesecake možete ukrasiti gingerbread keksićima.
  Recipe Notes

  Recept za pumpkin pie spice mješavinu začina kao i za gingerbread kekse možete pronaći na mojem blogu. Kao alternativu ovoj mješavini začina, možete koristiti i kupovni začin za medenjake.

  Spread the love