Recept za pumpkin pie mješavinu začina
Pumpkin pie mješavina začina je prava jesensko-zimska začinska mješavina koja grije i dušu i tijelo. Za njezinu pripremu potrebno vam je manje od 5 minuta, neke sastojke sigurno već imate u svojoj kuhinji, a svako jelo podiže na jednu skroz novu razinu!
  • CuisineAmerican
Servings Prep Time
30grama 5min
Servings Prep Time
30grama 5min
Ingredients
Instructions
  1. Najbolje bi bilo koristiti cjelovite začine pa ih po potrebi samljeti u mlincu za kavu (ili začine) ili ih usitniti u mužaru. Druga opcija je da kupite gotove mljevene začine.
  2. Nakon što ih sve usitnite, dobro ih izmiješajte te pohranite u staklenu posudicu. Trebali biste dobiti oko 30 grama. Čvrsto zatvorite, čuvajte na hladnom i suhom mjestu te potrošite najbolje u roku od 3 mjeseca.
  3. U receptima obično dodajem pola do žličice i pol pumpkin spicea, ovisno o tome što pripremam i o kojoj količini je riječ.
Recipe Notes
  • Piment (jamajkanski papar) možete zamijeniti klinčićem, ali njegovu količinu smanjite upola jer je klinčić intenzivniji od pimenta, osobito ako je svježe mljeven.
  • Razlika između kasija i cejlonskog cimeta: Cejlonski cimet je ono što obično nazivamo “pravim cimetom” i od kasija cimeta razlikuje se načinom proizvodnje, izgledom, okusom, mirisom, djelovanjem na zdravlje, te u konačnici i cijenom.  Cejlonski cimet ima puno blaži i “lakši” miris i okus, često voćnih nota, dok je kasija cimet ili kineski cimet ono što većina nas raspoznaje kao jedinu vrstu cimeta: snažnog, dubokog, pomalo oštrog mirisa i okusa. Kasija cimet je puno dostupniji i jeftiniji, a sadrži veći udio kumarina u odnosu na cejlonski cimet, tako da nema niti isti utjecaj na zdravlje. Osobno koristim i jedan i drugi u svojoj kuhinji, s time da cejlonski nešto češće. Pokušajte nabaviti i koristiti u svojoj kuhinji i jedan i drugi cimet, razlika je ogromna. Cejlonski cimet možete pronaći u trgovinama zdravom hranom ili specijaliziranim trgovinama za začine. Ako ga ne možete kupiti u vašem mjestu, onda u ovom receptu smanjite količinu cimeta koju ćete koristiti i zamijenite ga drugim omiljenim začinom.
Spread the love