Integralna tjestenina u arrabbiata umaku od rajčice
Ova integralna tjestenina u tzv. arrabbiata umaku je gotova za samo pola sata, koristi lako dostupne sastojke koje možeš imati uvijek spremne u špajzu te je skroz jednostavna za pripremu. Može biti i odličan obrok za ponijeti na posao.
Servings Prep Time
4porcije 30min
Servings Prep Time
4porcije 30min
Ingredients
Instructions
  1. U veliki lonac dodaj vodu u kojoj će se skuhati tjestenina te pusti da proključa. Za to vrijeme ćemo pripremiti umak.
  2. U široj, dubljoj tavi zagrij maslinovo ulje. Dodaj sitno sjeckani češnjak, čili pahuljice i sitno sjeckanu stabljiku peršina (listove sačuvaj za poslije). Prži sve na laganoj vatri koju minutu kako bi se ulje aromatiziralo.
  3. Dodaj rajčice, origano, bosiljak te papar i sol po ukusu. Sve promiješaj i pusti da se kuha na srednje jakoj vatri dok se malo ne zgusne.
  4. Za to vrijeme kada voda krene ključati, dodaj sol i tjesteninu i kuhaj ju dok ne postane al dente. Potom ju procijedi, no sačuvaj nekoliko žlica vode od kuhanja (možda ti zatreba za završavanje umaka).
  5. Kada je umak gotov, tavu makni s vatre, dodaj svježe sjeckani list peršina i kuhanu tjesteninu te sve dobro izmiješaj. Ukoliko ti se umak malo previše reducirao, dodaj koju žlicu vode u kojoj se kuhala tjestenina. Probaj, posoli i popapri ukoliko je potrebno te odmah posluži.
  6. Obilno pospi sa svježe ribanim tvrdim sirom te prelij zericom maslinovog ulja. Dobar tek!