Dobrodošli na Food & Mood!

Mjesto na kojem možete pronaći maštovite sezonske recepte inspirirane prirodom.

Ja sam Mateja

osoba koja kreira, isprobava, fotografira i snima recepte koje možeš pronaći na ovoj stranici.

Prava sam zaljubljenica u hranu i svaki dan tražim nove i zanimljive načine za njenu pripremu.

Bez obzira radi li se o ukusnim slanim jelima ili slatkim poslasticama, ovdje sam da s tobom podijelim svoju ljubav prema hrani i kuhanju.

Kako je sve započelo

Mogla bih reći kako je moja ljubav prema hrani i kuhanju započela dok sam bila dijete, provodeći vrijeme u kuhinji s bakom i mamom i pripremajući zajedno s njima brojna obiteljska jela bla bla bla. No, to zapravo baš i nije istina.

Baš suprotno, nije mi se dalo provoditi vrijeme u kuhinji sve do početka mojih 20-ih kada sam se iz obiteljskog doma preselila studirati u veliki grad. Ubrzo sam počela živjeti sa svojim tadašnjim dečkom (sadašnjim mužem) i tako smo, zajedno, malo pomalo, počeli kuhati.

Do tada, uvijek sam bila osoba koja voli jesti, ali ne i pripremati hranu. To sam prepuštala drugima. S prvim kuharicama i video receptima Jamiea Olivera moj interes za kreativnošću u svakodnevnom kuhanju bivao je sve veći. Nabavila sam jednu malu bilježnicu u koju sam počela zapisivati prve recepte.

food & mood blog author
food & mood blog author

No, prošlo je dosta vremena do otvaranja bloga početkom 2018. godine. Tada sam osjećala da se nalazim na važnoj životnoj prekretnici: završila sam faks i počela raditi, no nisam bila sretna. Sanjarila sam o svojem malom kutku interneta gdje ću se moći kretivno izraziti i koji će me spojiti s ljudima koji će dijeliti ljubav prema pravoj hrani, inspiriranoj godišnjim dobima, putovanjima i lokalnim namirnicama.

I tako je zaživio Food & Mood blog.

Moja inspiracija

Moje kulinarsko putovanje potaknuto je kreativnošću i entuzijazmom kuhara kao što su Jamie Oliver i Genaro Contaldo, jelima iz starih kuharica koje rado skupljam, užurbanim gradskim tržnicama i baščom moje obitelji u Slavoniji. Svaki zalogaj priča priču, a ja sam tu da te priče podijelim s tobom.

Pridruži se mojoj zajednici

Ova web stranica je više od recepata; ovo je stranica kojom želim potaknuti izgradnju zajednice ljubitelja prave hrane, gdje se cijene kvalitetni sastojci, provjereno dobri proizvođači hrane i poznavanje porijekla hrane koju konzumiramo.

Svi vaši komentari, ocjene recepata i prijedlozi su i više nego dobrodošli; oni su ono zbog čega je ovo putovanje još uzbudljivije.

Što se to novo kuha?

Za tebe pripremam puno uzbudljivih, provjerenih i pomno isprobanih recepata, pažljivo odabrane suradnje i mnoštvo savjeta i trikova iz prakse. Osim ovdje na webu, zaprati me i na Instagramu i YouTubeu gdje zajedno svakodnevno dijelimo svoje uspjehe (i neuspjehe) iz naših kuhinja i recenzije proizvoda!

Hvala ti što si dio moje male kulinarske zajednice. Nadam se da ćeš uživati u svakom zalogaju hrane pripremljenom po mojim receptima.