O meni

Food & Mood blog je mali internet kutak jedne zaljubljenice u hranu, amaterke u kuhinji i fotografiji te profesionalke u uživanju. Osobe koja čim ujutro otvori oči, razmišlja o tome što će jesti taj dan (nekada to razmišljanje obavim i danima unaprijed).

Osobe koja se pretvori u zločestog gremlina kad je predugo gladna.

Osobe koja jedva čeka subotnji odlazak na živopisnu lokalnu tržnicu koja neodoljivo mami svojim bojama, mirisima i teksturama čije namirnice s nestrpljenjem iščekuje ukomponirati u obrok koji je puno više od puke ljudske potrebe.

Osobe koja bi o hrani mogla pričati uvijek i u svakoj prilici i koju kuhanje za druge ispunjava i usrećuje. Osobe koja se nalazi tek na početku vlastitog gastro putovanja.

Pronalazite li sličnosti sa sobom, na pravom ste mjestu. Ovaj blog nastao je upravo zbog bezgranične ljubavi prema hrani, zbog želje za upoznavanjem istomišljenika te želje za razvojem vlastitih kreativnih sposobnosti.

Ovdje ću s vama podijeliti pregršt recepata inspiriranih različitim svjetskim kuhinjama koji će nerijetko biti popraćeni zanimljivim povijesnim činjenicama i pričama. Bit će tu i recepata domaće kuhinje, priča o začinima, puno korisnih savjeta te pokoji DIY projekt.

Ovaj blog priča je o užitku isprobavanja novih okusa.

Priča o čovjekovom kreativnom procesu.

Priča o kuhanju kao umjetnosti.

Dobro došli!

Mateja

 

P.S. Želite vidjeti još neke fotografije hrane koje nisu objavljene na blogu? Baš dobro, jer samo vas jedan klik dijeli do mog portfolia 🙂

A sada je vrijeme je da isprobate neke od mojih  recepata i zaprljate kuhinju!