O meni

 

Tko sam ja

Bok (ne)znani stranče! Ja sam Mateja, Slavonka sa zagrebačkom adresom. Po profesiji politolog, po vokaciji vječni sanjar i fotograf. Žena s glavom u oblacima koja je beskrajno zaljubljena u lijepo.

Ona kojoj je obrok puno više od puke ljudske potrebe.

Znaš, onaj tip osobe kojoj nije problem ustati u 5 ujutro i ispeći omiljene čokoladne kekse.

Ona koja s užitkom promatra kumicu na placu kako ponosno pokazuje beskonačno duge nasade paradajza na ekranu svojeg mobitela.

Ona koja baš jako, jako voli hranu. No, ne isključivo konačan obrok na tanjuru. Zanima me sve vezano uz nju: od same proizvodnje, ubiranja plodova ili odlaska na tržnicu do istraživanja i osmišljavanja kako ju maksimalno iskoristiti na najbolje moguće načine.

Volim poznavati i povijest hrane. Želim i nastojim znati otkuda dolazi hrana koju jedem. Proces od zrna do tanjura nedovojivi je dio mojeg načina života, a to vjerojatno ima veze s time što sam odrasla okružena prirodom, izobiljem svježeg voća i povrća te domaćim životinjama. To je dio mene kao osobe.

Sve ovo o čemu ti pričam volim zabilježiti fotoaparatom. Fotografija je zapravo moja prva ljubav koja se prirodno nadovezala na drugu ljubav, a to je kuhanje. Kada mi ponestane riječi, uzimam fotoaparat i pričam priču koju želim podijeliti s drugima.

S tobom.

Za koga je ovaj blog

Za sve one ljude koji OBOŽAVAJU provoditi vrijeme u kuhinji. 

Gastro entuzijaste. 

I zanesenjake.

Koji pripremaju hranu s ljubavlju, za sebe i za druge. 

Dobrovoljno. 

Ne zato što moraju pa im je to tlaka. Već zato što to vole i zato što to žele.

Za sve one koji glume Kolumba u svoja četiri zida te su neprestano u potrazi za novim okusima i teksturama koje će iznenaditi njihovo nepce.

Koje zanima porijeklo hrane koja im dolazi na stol.

Koji vole fotografiju i stvarne priče.

Za one koji ne zaziru od drugačijih kombinacija okusa.

Koji s pregačom mogu otputovati u daleke krajeve svijete, ali nikada ne zaboravljaju svoje korijene. Za ljude koje zanima kako živjeti u skladu s prirodom.

Koji nisu tu samo da bi fino jeli već i da bi naučili nešto novo i korisno i koji uvijek svoje znanje nesebično prenose dalje.

Ovo NIJE blog za ljude-kojima-se-ne-da. Sorry. 

Znaš one web stranice koje sadrže samo recepte koje možeš pripremiti u 10 minuta i voilà, imaš spreman ručak? 

Pa… ovo nije takav blog. Barem ne nužno.

U receptima na ovom webu ponekada ćemo ići dužim putem bez prečica ako to znači da će jelo koje pripremamo sadržavati najbolje moguće sastojke koji će biti svježi, prilagođeni našem ukusu i zdraviji od polugotovih, instant varijanti.

Na ovom blogu cijene se kvalitetni sastojci, provjereno dobri proizvođači hrane i poznavanje porijekla hrane koju konzumiramo.

Ako si se pronašao/la u ovome što sam napisala, onda si na pravom mjestu. Svidjet će ti se ovdje. Zato ti za početak predlažem da škicneš kakve sam sve recepte do sada podijelila sa svojim čitateljima. Sigurna sam da ćeš pronaći nešto za sebe.

A ako želiš sa mnom detaljnije popričati o nečemu što te zanima, javi mi se porukom na Instagramu ili na e-mail: [email protected]d.blog

Ne grizem. 🙂

Želite surađivati sa mnom?

Super. I ja s Vama! Vjerojatno.

Dostupna sam za razvoj i fotografiranje originalnih recepata s Vašim proizvodima, fotografiranje Vaših proizvoda za društvene mreže i web stranice te iskrene gastro priče i recenzije. Isprobat ću i fotografirati recepte za Vašu kuharicu ili gastro rubriku, a otvorena sam i za sve ostale prijedloge, pitanja i ponude.

Kontaktirajte me putem kontakt obrasca ili na gore navedenu e-mail adresu.

P.S. Bez brige, sama perem prljavo suđe.

Dosadašnje suradnje

U nastavku možete pogledati neke od mojih dosadašnjih suradnji: 

Somersby & slatko: Recepti za potpuni zimski ugođaj

Brend ambasador za Delimano Hrvatska te razvoj recepata s Delimano proizvodima.

Intervjui

Na idućim linkovima možete pročitati neke od mojih intervjua:

Novi list

Collage.hr

Sensa.hr

Portfolio

Većinu mojih radova možete pogledati ovdje na blogu, na mojem Instagram profilu te na linku koji vas vodi do mojeg portfolia. Također, neke od mojih fotografija možete kupiti na Stock Foodu te na Offsetu.

Za sva ostala pitanja stojim Vam na raspolaganju.

Mateja